Siirry suoraan sisältöön

Johanna Lönnfors Coaching

Aloita syksy niin kuin toinen uusivuosi

  • tehnyt

Alkusyksy on niin kuin toinen uusivuosi minulle. Kutkuttavaa ja jännää! Olen niin utelias näkemään mitä tämä uusi seikkailu tuo mukanaan! “Kaikki on hyvin epävarmaa, ja juuri se tekee minut levolliseksi.”, kirjoitti Tove Jansson. Vapaus ja tuntemattomuus antaa tilaa kaikille mahdollisuuksille ja annan itselleni lupaa kuunnella sydäntäni ja tehdä tietoisia valintoja arvojeni ja tarpeeni mukaan.

Suunnitelmani tulevalle vuodelle sisältää jo uusia avauksia, uusia kohtaamisia ja tilaa uusille kokeiluille. Uusi aika on minulle hyvinkin konkreettinen sillä siirryin kokonaan coachingin ja rakentavan vuorovaikutuksen toimintaan. Olen antanut pois avaimet ja puhelimen vakituiselle työpaikalle musiikkiopiston hallinnossa. Nyt on se aika mitä olen odottanut kauan. 

Muutos ja lähtöß repivät esille paljon erilaisia tunteita, sanon näkemiin, ainakin vähäksi aikaa, tunnen että on epäselvää miten pitkäksi ajaksi. Miten voin jättää heitä ja miten he selviävät? Samaan aikaan haluan elää niin kuin opetan ja antaa itselleni tilaa sille asialle mihin suuntaan intohimoni juuri nyt palaa. Haluan antaa itselleni tämän ajan ja minusta tuntuu myös että rikastutan lähiympäristön elämää olemalla aito ja rehellinen itselleni ja unelmille ja tarpeilleni. Ja joku muu tekee tietenkin minun vanha työni, joku joka myös haluaa ottaa vastaan jännittäviä uusia haasteita. 

Juuri nyt haluan perehtyä Nonviolen Communicationiin ja oikein elää NVC:tä, niin kuin teimme kesällä International Intensive Trainingissä (IIT). NVC tai ”rakentava ja myötäelävä vuorovaikutus” on elämän kieli ja tärkein palapelin pala minulle juuri nyt. Samaan aikaan olen todella intoa täynnä käyttämään uusia coaching työkalujani kolmella kielellä ja olen valmis kasvattamaan toimintaa coachingin ympärillä. 

Olen matkalla. Haluan kasvaa viisaaksi naiseksi, näkemäni tulevaisuusminäksi.

Itsesuojeluvaistoni herää kun revin pois laastarin, sitä se turvallinen kuukausipalkka on merkinnyt. Mitä kaikkein eniten kaipaan vanhasta turvallisesta työstäni on ihmiset ja yhteys ihaniin opettajiin ja kohtaamani perheisiin. Tiedostan myös että en ole korvaamaton ja että he tulevat kaikki pärjäämään ihan hyvin. Suren lähtöä jota olen itse saanut aikaan. Kaikella on aikansa. Tätä lähtöä olen harjoitellut kauan ja otin sen verran aikaa mitä tarvitsin. 

Kesällä olen käytännössä siivonnut ja järjestänyt kotiani ja vienyt pois sellaista mitä en enää tarvitse tai mistä en enää iloitse. Kun oikein siivoan kaapit ja siirrän huonekaluja ja vapautan villakoirat nurkista, valoa ja ilmaa pääsee kotiini. Tunnen suurta helpotusta ja nyt voin antaa tilaa uudelle. Uusi energia soljuu. Puhtaiden ikkunoiden läpi katson ulos uusilla silmillä.

Tekee mieli hyppiä elämänilosta ja hymyilen innolla uusille seikkailuille. Ja luotan.

Olla rehellinen ja aito itseni, se on minulle tärkeätä juuri nyt. Minkälainen seikkailu sinua kenties odottaa? Mikä on sinulle tärkeätä ja mitä toiveita sinulla on alkavalle syksylle? Onko jotain mitä olet kauan halunnut tehdä tai kokea? Mikä on ajankohtaista sinulle juuri nyt? Nähdäänkö coachingin merkeissä? Ota yhteyttä niin kerron lisää!

“Somewhere beyond right and wrong, there is a garden. I will meet you there.” Rumi, 1200-luku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *