Siirry suoraan sisältöön

Johanna Lönnfors Coaching

Rohkea on haavoittuva

  • tehnyt

Kun menet areenalle ilman haarniskaa olet rohkea ja samalla haavoittuva. Rohkeus johtaa itseäsi ja muita vaatii että jäät hetkeksi mukavuusalueesi ulkopuolelle. Oletkin herkkä ja haavoittuvassa asemassa. Samalla kuitenkin avaat oven uusille asioille ja se tarkoittaa että voit päästä minne haluat.

Kun kannat haarniskaa arjen vaikeissa tilanteissa se vie sinulta paljon energiaa – oikeastaan kaiken energian. Tiedän kokemuksesta mitä panssarin kantaminen vaatii. Minulle se aiheutti kroonista jännitystä kehossa joka sitten johti terveysongelmiin: selkäkipua, päänsärkyä, unettomuutta ym. Pääsin irti haarniskasta ja se vaati paljon joogaa ja rentoutumista, mutta ennen muuta uuden ajattelutavan. Uusi ”mindset” auttoi minua päästämään irti haarniskasta jota käytin arkielämässäni. Ja se kannatti. Uusia asioita pääsi esille.

Haavoittuvuus ja herkkyys ei ole heikkoutta. Rohkeana hyväksymme haavoittuvuuden ja toimimme koko sydämellä. Tiimi tai johtoryhmä ei oikeastaan toimi ellei haavoittuvuudelle ole tilaa. Tarvitsemme luottamusta ja se antaa tilaa innovatiivisuudelle ja luovuudelle. Näin parhaat ideat pääsevät esille. Luovuus kukkii ja tiimi onkin enemmän kuin jokaisen osallistujan summa. Uskallat puhua ääneen mitä ajattelet ilman että pelkäät että sinut torpataan.

Tarvitsemme palautetta niin että voimme kehittyä ja päästä eteenpäin. Kenen mielipiteet ovat sinulle tärkeitä? Sen päätät itse. Ilkeät kommentit voivat jäädä eteesi ilman että otat ne vastaan sydämeesi. Tarvitsemme sellaisia ihmisiä ympärillemme jotka eivät vaadi että taistelemme hyväksynnän eteen. Haavoittuvuus johtajana ei tarkoita että paljastamme rajattomasti kaiken. Henkilökohtainen kohtaaminen ei kannata mennä yksityisyyden rajan yli.

Brené Brown on johtamisen kuuma nimi tällä hetkellä. Hän on kirjailija-sosiologi-tutkijana julkaissut useamman bestsellerin rohkeudesta ja haavoittuvuudesta www.brenebrown.com. Moni suuri johtaja, m.m. Barack Obama, on julkisesti suositellut ja kiittänyt Brownin työtä ja tutkimusta perinteisessä ”kovassa” business maailmassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *