Siirry suoraan sisältöön

Johanna Lönnfors Coaching

Tervetuloa uusi vuosi 2022!

  • tehnyt

Vuodenvaihde on kulta-aikaa pysähtymiseen. Ilmassa on jännitystä ja rakettien kultasade kimaltelee taivaalla kun vuosi vaihtuu. Mitä muistoja sinulle tulee mieleen vuodesta 2021 ja mitä toivot kaikkein eniten uudelle vuodelle 2022? Onko sinulla kenties hetki aikaa pohtia minun kanssani?

Kädessäni on kaksi vuosikalenteria, toinen on täynnä merkintöjä kuluneelta vuodelta, mitä kaikkea onkaan tapahtunut kokonaisen vuoden aikana! Löydän pieniä muistiinpanoja, sekä pieniä että isoja juttuja, paljon kokouksia ja tapaamisia löytyy ja jokunen post-it-lappu on jäänyt sivujen väliin – sekä henkilökohtaisia että työhön liittyviä muistoja herää yhtäkkiä. Kalenterin lopussa on muistiinpanoja tärkeistä tapaamisista ja keskusteluista, oivalluksia, mind maps ja suunnitelmia, kokonainen maailma aukeaa minulle vuoden 2021:n elämästä.

Kalenteri on ollut uskollinen ystäväni kuluneen vuoden aikana, otan sen mukaan joka paikkaan ja tämä paperikalenteri merkitsee minulle paljon enemmän kuin se pakollinen sähköinen kalenteri työkoneella tai puhelimessa. Jos sinulla ei ole perinteistä paperikalenteria olen varma että merkintöjä löytyy sinultakin jossain muodossa kuluneelta vuodelta mille juuri nyt vuodenvaihteessa olemme sanomassa heippa.

Se toinen kalenteri, joka on minulla mukana kun otan vastaan uuden vuoden 2022, on melkein neitseellisen puhdas ja täynnä ainakin osittain aivan tyhjiä lehtiä. Kun katson uutta kalenteria olen täynnä intoa ja melkein purskahdan nauruun jännityksestä ja uteliaisuudesta -haluaisin täyttää kalenteria nyt heti. Se inspiroi minua haaveilemaan ja ajattelen että ei ole mitään rajaa miten moninaisilla asioilla haluaisinkaan täyttää sitä. Kirjoitan ylös tapaamisia ja välillä juhlin ja annan itselleni positiivistä palautetta tai kirjoitan mistä olen iloinen ja kiitollinen juuri sillä hetkellä. Kalenteristani tulee minulle korvaamaton, juuri näistä pikku kommenteista.

Kun ajattelen omaa vuotta 2021, haluan vetää yhteen asioita innostuneena NVC-spesialisti Liv Larssonin ajatuksista (Larsson & Hoffmann: Vägval -366 dagsutflykter med Nonviolent Communication, 2013). Vapaa käännös on minun.

SURE – näin sinä opit

JUHLI – näin saat energiaa ja

TOIVO – näin toteutat unelmiasi

Ajattelen kaikkea mitä vuoteen on mahtunut, sekä maailmassa että omassa henkilökohtaisessa elämässäni. Mistä olen tyytyväinen ja mitä haluan juhlia? Mistä olen vähemmän iloinen ja haluan oppia? Ja mistä kaikesta haaveilen vuodelle 2022!

Löydät varmasti asioita mitä vielä suret, kipeitä asioita tai sellaista mitä häpeät. Olemme kaikki riippuvaisia toisistamme ja ihmissuhteista ja se kaikkein tärkein ihmissuhde on sinuun itseesi. Sinulla on oikeus aitoon ja myötäelävään suhteeseen itsesi kanssa. Joskus jännitykset kehossa kertovat milloin sanomme kyllä vaikka haluaisimme sanoa ei. Teemme kaikki virheitä, joko onnistumme tai sitten opimme 🙂 

Ympäristö on tärkeä ja sillä on merkitystä tukeeko lähiympäristösi sinua ja kehitystäsi ja mahdollistaa aidon todellisen itsesi. Miten korkea lasikatto on, pääsetkö uimaan vapaasti vai joudutko kontrolloituun pienempään muottiin toisten tarpeiden mukaan. Omien ja toisten tarpeiden kohtaaminen on ihmissuhteen perusta ja tasapainottelua arjessa. Kun sanot EI se on aina KYLLÄ jollekin toiselle asialle.

Mitä juhlit? 

Aina löytyy juhlan aihe, juuri nyt tässä hetkessä ja ainakin sitten muutama sivu taaksepäin kalenterissasi. Usein menestyksiä ja juhlan aiheita unohdetaan nopeasti vaikka juhliminen kuitenkin antaa meille todella paljon energiaa ja elämäniloa! 

Kun kohtaamme tunteita ja tarpeita syntyy yhteys itseemme ja toisiin ihmisiin. Jos vielä saisimme puristettua ulos vaikka yhden pyynnön, itselle tai toiselle, tulevaisuus näyttääkin oikein valoisalta. Sitä mitä ei ole, ei voi antaa toiselle. Jos siis annat itsellesi empatiaa ja myötätuntoa voit rikastuttaa myös muiden ihmisten elämää. 

En ole vielä täysin tottunut lausumaan uutta vuosilukua 2022. Kirjoitan siis uuden vuoden vuosiluvun ja avaan uuden sivun vuosikalenterissani, jossa on paljon tyhjää tilaa.

Millä sinä täytät kalenterisi sivut? Uskallatko unelmoida isosti?

Onko jotain mitä haluaisit tehdä toisin tulevaisuudessa tai onko joku johon haluaisit ottaa yhteyttä? Mitkä ajatukset viet mukaasi uuteen vuoteen 2022? Sinä valitset itse.  

Haluan toivottaa sinulle kaikkea hyvää ja valoisaa uuttaa vuotta 2022!

Kiitos että pysähdyit hetken minun kanssani. Ollaan yhteydessä.

Johanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *