Siirry suoraan sisältöön

Johanna Lönnfors Coaching

Rakentava ja myötäelävä vuorovaikutus

"

Somewhere beyond right and wrong, there is a garden. I will meet you there.”

- Rumi-

Haluatko oppia kommunikoimaan tehokkaammin?
Haluatko parantaa ihmissuhteitasi ja rikastuttaa elämääsi?
Rakentava vuorovaikutus on tie arkeen josta et halua paeta!

Myötäelävä kuuntelu

Haluaisitko ymmärtää muita ihmisiä paremmin? Kumppania, työkollegaa, lapsia jne..

Opi kuuntelemaan muita ihmisiä myötätunnolla, läsnä, uteliaana ja avoimena.

Rehellisyys ja aitous

Haluaisitko tietää miten voit asettaa sinulle tärkeät rajat, olla aito ja ilmaista selkeästi mitä haluat?

Opi ilmaisemaan itseäsi rehellisesti ilman kritiikkiä ja vaatimuksia.

Itsemyötätunto

Haluaisitko pitää huolta itsestäsi, kohdata vaikeat tunteet ja rakentaa sisäistä voimaasi?

Opi itsemyötätunnon työkalut.

Rakentava ja myötäelävä vuorovaikutus perustuu tässä minun tulkintaani Marshall B. Rosenbergin kehittämään Nonviolent Communicationiin (NVC)*. NVC tarjoaa tehokkaita työkaluja joiden avulla opit viestittämään paremmin, vahvistamaan ihmissuhteita, rakentamaan luottamusta ja estämään konflikteja. 

Kiinnostaisiko sinua kuulla lisää?

Haluaisitko varata workshopin/koulutuksen työyhteisöösi?

Ota yhteyttä niin kerron lisää!

Coachina ja rakentavan vuorovaikutuksen ohjaajana pyrin elinikäiseen oppimiseen ja kasvuun. Haluan rikastuttaa jokaisen elämää ja edesauttaa enemmän vapautta kommunikaatioon ihmisten välissä.  Luotan jokaisen ihmisen kapasiteettiin tehdä omia valintoja. Olemme riippuvaisia toisistamme ja jokainen kohtaaminen on uusi mahdollisuus yhteyteen.

Tervetuloa mukaan matkalle! 

Vuorovaikutus-valmennus

Ihmisten kohtaaminen työpaikalla on parhaimillaan sekä ammattimaista että inhimillistä. Rakentava ja myötäelävä vuorovaikutus luo yhteyttä ja antaa edellytykset arvostukselle, luottamukselle, hyväksynnälle ja yhteenkuuluvuudelle kaikissa yhteisöissä. Kun kohtaamme ihmisen ottaen huomioon hänen tarpeensa kuitenkin luopumatta omista arvoistamme, luomme hyviä ihmissuhteita ja yhteisölle menestystä. Kun näemme ihmisen leimoista ja odotuksista riippumatta, saamme hyviä tuloksia ja voimme olla ylpeitä siitä mitä teemme ja se antaa työniloa ja energiaa.

Konfliktin hallinta

Konflikti voi olla hyvän alku. Kun ollaan eri mieltä asioista ja osallisilla on aivan eri kartat käsissä se voikin olla mitä parhain lähtökohta johonkin uuteen ja suurempaan. Kun onnistumme saamaan yhteyttä toisiimme, kaikki on mahdollista. Rakentava ja myötäelävä vuorovaikutus luo yhteyttä ja se antaa psykologista turvallisuutta työpaikalla. Tämä on edellytys luovuudelle, flow-tilalle ja menestykselle.

Sovittelu

Joskus tarvitaan ulkopuolista sovittelijaa avuksi luomaan yhteyttä ja uusia mahdollisuuksia tilanteeseen. Sovittelija voi auttaa suunnistamaan konfliktin läpi tarjoamalla ”karttaa ja kompassia” tilanteeseen jossa kommunikaatio ja yhteys ei toimi. Sovittelu voi alkaa kun osapuolet ovat halukkaita osallistumaan sovittelutapaamisiin joko yksin tai yhdessä. Sovittelu on resurssi konflikteissa ja tulehtuneissa suhteissa työpaikalla tai kotona. Kun yhteys syntyy, se voi olla jonkin uuden alku tai hyvän lopetuksen mahdollisuus.

*NVC:n isä, Marshall B. Rosenberg  (1934-2015) oli CNVC:n (Center for Nonviolent Communication) perustaja. Järjestö toimii yli 65 maassa.

CNVC https://www.cnvc.org/ .

NVC Books and resources
https://www.nonviolentcommunication.com/resources/mbr-quotes/

"Johannan suurin vahvuus on hänen kykynsä kuunnella, tahto ymmärtää, tahto ratkoa ongelmia, välittävä asenne ja rohkaiseva, oikeanlainen empaattisuus ja usko ammattitaitoomme, kyky mukautua ja halu olla vahvasti läsnä."

Varaa introaika maksuttomaan 30 minuutin tapaamiseen

Turvakoodi:
security code
Syötä turvakoodi:

Varaa!

Tehdään unelmistasi totta!